Voor inzenden van grondmonsters doet u het volgende:

Verzamel op 20 plaatsen wat grond uit de intensief bewortelde bovenlaag, vaak de laag 0-20 cm. Meng alles en haal hieruit een monster van tenminste 600 g. Bij weinig homogene gronden geen 20 maar 40 porties per monster.

Alleen monster van tenminste 600 gram kunnen in behandeling worden genomen.

Vermeld bij het monster gewas, laatste bemesting (datum, soort, hoeveelheid), meststoffen die u van plan bent te gebruiken, eventuele problemen of specifieke vragen.

U kunt de informatie ook invullen op het monsterbegeleidingsformulier dat u kunt downloaden: pdfmonsterbegeleidingsformulier.pdf

Stuur het monster op naar Gaia Bodemonderzoek, Postbus 148, 3940 AC Doorn.
Porto in 2018. Van 500 tot 2000 gram 6 x 1 zegel. Dikker dan 3,2 cm is pakketpost: 0-10 kg porto € 6,75. 

Bij de uitslag ontvangt u de factuur.

U kunt ook  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. verzoeken om toezending van het begeleidingsformulier en een plastic zak om het monster te versturen.

De prijs van het onderzoek is € 75,- voor particulieren (21% btw) en € 65,70 voor landbouw (6% btw).

De onderzoeksduur staat steeds op de homepage aangegeven.

LET OP! Voor brievenbuspost (tot een dikte van 3,2 cm) was tot 1 januari 2017 het criterium dat de post door de brievenbus moest kunnen. Na deze datum wordt de dikte gemeten met een laser bij de verwerking. Wanneer door opbolling de dikte toeneemt tot meer dan 3,2 cm moet nu aanvullend worden betaald. Bij een pakje tot 500 g is dat € 5,11 extra. Bij gebruikmaking van een brievenbusdoos kan dit probleem niet optreden. Bij gebruik van een envelop kunnen twee kartonnetjes aan beide zijden van het monster dikker worden tijdens de reis voorkomen.